PATATESLİ VE TAVUKLU BÖREK TARİFİ


PATATESLİ VE TAVUKLU BÖREK TARİFİ





Malzemeler:
5 adet yufka
3 adet patates
1 adet soğan
bir miktar haşlanmış tavuk
biraz maydanoz
tuz
1 tatlı kaşığından az salça
karabiber
kimyon
sıvıyağ



YAPILIŞI:
selam bayanlar nasılsınız
 
 bugünde börek yapalım dedik..yapımı çok kolay.hemen anlatmaya başlayayım :)şimdi ilk önce patateslerı haşlayalım..haşladığımız patatesleri minik doğrayalım..ezedebilirz..soğanları da dogarayıp bir miktar yağ da soğanları pişirelim..içine salçasını ilave edelm.daha sonra doğradığımız veya ezdiğimiz patateslerı tencere ye ilave edelim..bir miktar karabiber kımyon ve tuz ilave edelim (baharatı fazlasevenler isteğine göre arttırabılır veya azaltabılırsınız)pişen harcın içine maydanozu minik minik doğrayıp ilave edelım ve haşalnmıs tavuklarımızı da mınık parçalar halınde harca iave edelım..harcımız hazır..sırada yufkalar var..
yufkayı ortadan ıkıye katlıyoruz.'D'şeklını alacak..bu katladığımız yufkayı 6 eş parçaya kesiyoruz..kestiğimz her parçayı saracaz..halıyle yufkayı başta ikiye katladığımız için elimizde 6 tane çift kat yufka oldu..bu her parcanın arasına bıraz sıvı yag sürüp 2 kat olan yufkalarımızın geniş kısmına harcımızdan alıp kenarlarını içe bükerek sarıyoruz


hep bu şekilde yapcaz diğer parçaları da..daha sonra sardığımız böreklerı delıklı bişeye alaım ve suyun altında ıslatalım  bıraz suyunu sırksın yağlanmış tepsıye yerleştiirip üzerine yalnızca yumurta sarısı sürelim susamla süsleyip 200 deerce de pişirelim...(kolay gelsin^_^)

0 yorum:

Yorum Gönder