PATATESLİ BÖREK TARİFİ
MALZEMELER:
5 adet hazır yufka
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
İçi için:
5 adet patates
1 çay bardağı süt
maydanoz
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
öncelikle patatesleri haslayalım..kabuklarını soyduktan sonra rendenın buyuk tarafıyla rendeleyelım..tuz karabiber ve sütü ekleyıp çok ezdirmeden karıstırdıktan sonra maydanozları doğrayıp ekleyelım..diğer yandan sut sıvıyağ ve yumurta yı çırparak sos hazırlayalım..yufkamızı tezgaha acık olarak serelım.sosumuzdan bir miktar döküp yaylım ve yufkayı ıkıye katlayalım..harcımızdan uzunlamasına serelım.yufakmızı saralım..4 parmak kalınlığında kesip tepsıye dizelim.diğer yufkalar içinde eynı işlemi uygulayalım..uzerlerıne sosumuzdan arda kalanı fırca yardımıyla sürüp önceden ısıtılmıs fırında pişirelim ;))
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder