KAYMAKLI BÖREK TARİFİ
Malzemeler :
6 yufka
1,5 su bardağı süt
2 yumurta
yarımsu bardağı sıvıyağ
bir kase kaymak
1 su bardağı peynir kırıntısı
yapılışı:
1 yumurta,süt ,sıvıyağ iyice çırpılır.
1 yufka yağlanmış tepsiye dışarı sarkacak şekilde yayılır.haırladığımız sostan sürülür.
2 yufka daha parçalanarak arasına sos dökülerek dizilir.ve 2 çorba kaşığı kaymak,1 yumurta akı peynirle karıştırılarak üzerine serpiştirilir.
diğer 3 yufka yine aralarına sos dökülerek peynirlerin üzerine dizilir.
dışarı taşmış parçalarda sosla ıslatılarak kapantılır.
üstü için 1 yumurta sarısı ve 3-4 kaşık kaymak iyice ezilip sürülür.
180 dereceki fırında pişirilir.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder