PATATES KAVURMASI TARİFİ
Malzemeler:
1 kg patates,
2 iri boy soğan
1,5 çay bardağı sıvı yağ
1,5 yemek kaş. salça, yarısı biber salçası olursa daha iyi
tuz, kimyon,veya karabiber
birini tercih ediniz, kokular karışmasın
Süslemek için:
Maydanoz
Yapılışı:
Patatesleri haşlayıp soyun, fındık iriliğinde doğrayın,
soğanları doğrayıp yağın tamamında kısık ateşte 1 çay. kaş tuzla rengi iyice sararana kadar kavurun,salçasını ilave edin, patatesleri ilave edip, tuz serpin devamlı kısık ateşte karıştırarak 4-5 dakika daha kavurun,dilediğini şekillerde süsleyerek servis edin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder