DULCHE TARİFİ

DULCHE TARİFİ

Malzemeler:

1 kilo süt
1 su bardağı vanilyalı şeker (200 ml lik bardak,normal şeker de olur)
1 kutu krema (Sütünüz tam yağlı ise koymasanızda olur)
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı mısır nişastası

Yapılışı:

Sütü kaynatalım, şekeri içine serpelim,nişastayı ve karbonatı biraz suyla karıştırıp süte dökelim,arasıra karıştırarak 1,5 saat koyulaşana kadar kaynatalım.
Bir saat boyunca pişerken koyulaşmıyor diye endişe etmeyin, kaynadıkça kaynadıkça koyuluğu azar azar kıvam alıyor, bir den koyulaşıyor, pişerken mutlaka gözünüz sütte olsun tencerenin kapağını kaptmayın,açık olarak pişirin, bir püf noktası daha sütün hacminden iki kat büyüklükte kap kullanın, pişerken içine karbonat koyduğumuz için kabarıyor, sütün suyu azaldıkça kabarma duruyor.
Bir kilo sütten 250 gr küçük kavanoz, yaklaşık 1 su bardağı dulce(dulhe) çıkıyor
Kavanoza alıp, soğuyunca buz dolabına kaldıralım.Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder