MAKARNALI BÖREK TARİFİ
Malzemeler:
5 yufka
1/2 paket pastavilla kelebek makarnası
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
3 yumurta
peynir (beyaz peynir,lor,kaşar)
maydanoz
Yapılışı:
Makarnayı 10 dakika haşlayıp süzelim. Ilık olunca içine peynir ve maydanozu katıp karıştıralım. Yumurta, süt ve sıvıyağını bir kapta karıştırıp yarım su bardağını bir kenara ayıralım. Büyük boy fırın tepsisini sıvıyağ ile yağlayalım. 1. yufkayı serip, sütlü karışımdan her tarafına gelecek şekilde koyalım. 2. ci yufkayı koyup yine sütlü karışımdan koyalım. 3. yufkayı yarıya bölüp, yarısını koyalım ve sütlü karışımdan sürelim. Şimdi peynirli makarnayı her tarafına koyalım. Diğer yufkalarıda aynı şekilde dizerek devam edelim. En üstüne, ayırdığımız yarım bardak karışımı her tarafa eşit şekilde sürelim. 180C de üstü kızarana kadar pişirelim.
Afiyet Olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder