KEPEKLİ POĞAÇA TARİFİ

KEPEKLİ POĞAÇA TARİFİ

Malzemeler:

2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
5 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket yuva maya
göz kararı yarım ölçü kepekli ve sade un

Hazırlanması:
Elinize yapışmayacak yumuşaklıkta bir hamur yapıp, 10 dk. mayalandırın. Bu arada maydanozlu peynir içini hazırlayıp masanızı sıvıyağ ile yağlayın.
Hamuru 5 parçaya bölün. Hamurumuzdan bir parça alıp 30 cm çapında açın. Açtığınız hamuru 8'e bölün.Hamurların uçlarına peynir harcınızdan yerleştirip sigara böreği gibi sarın. Bu işlemleri diğer 4 parça hamur için de uygulayın.
Pişmeden önce kabarmaları için 45dk. daha bekletin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 160C'deki fırına sürün.

AFİYET OLSUN

0 yorum:

Yorum Gönder