KADINBUDU KÖFTE TARİFİ
Malzemeler :
500 gr orta yağlı kıyma
2 çorba kasığı pirinç
1 buyuk bas soğan
2 yumurta (1 yumurtanın sarisi içine)
tuz,karabiber,kimyon yarim demet kıyılmış maydanoz
1 kase un
Yapılışı :
Bir tavada kıymanın yarısı ve rendelenmiş soğanı beraber suyunu çekene kadar kavurun.Ayrı bir yerde 2 çorba kaşığı pirinci su ile haşlayın.Soğuttuğunuz kavrulmuş kıyma ve kıymanın diğer yarısını 1 yumurtanın sarisi, haşlanmış pirinç, maydanoz, kimyon,tuz karabiber; hepsini bir kabin içinde yoğurun.Yarım saat kadar buzdolabında harç kendini çeksin.Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, oval şeklinde köfteler yapın, köfteleri önce una daha sonrada yumurtaya bulayıp yağda kızartın.afiyet olsun
NOT:Normal köfteden biraz daha büyük olması gerekiyor ve akşamdan kalma pilavınız varsa pirinç haşlamanıza gerek yok ondan 1 kepçe koyun yeter:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder