KABAK ÇİÇEĞİ KIZARTMASI TARİFİ



KABAK ÇİÇEĞİ KIZARTMASI TARİFİ

Malzemeler :

10 kadar taze kabak çiçeği
1 su bardağı un
yarım su bardağı maden sodası
1 yumurta
bir fiske tuz
bir bardak süzme yoğurt
3-4 diş sarımsak
dereotu
bir tutam pul biber
Kızartmak için yağ

Yapılışı :
Çiçekleri zedelemeden güzelce yıkayıp kurutun. Un,soda,tuz ,yumurta ve pulbiberi bir kapta iyice çırpın.Koyu bir bulamaç elde edin.Derin bir tavada yağı kızdırıp bulamaca batırdığınız çiçeklerin iki tarafını da kızartın.Sarımsaklı dereotlu yoğurtla servis edin.Afiyet olsun.

NOT:kabak çiçeğini büyük marketlerde organik bölümünde bulabilirsiniz

0 yorum:

Yorum Gönder