FIRINDA KIYMALI MAKARNA TARİFİ






FIRINDA KIYMALI MAKARNA TARİFİ

Malzemeler :
1 paket ince makarna
200 gram kıyma
50 gram kaşar peyniri
Yarım litre süt
5 adet yumurta
3 kaşık yağ
1 adet soğan,Tuz ve karabiber
2 adet yufka



Yapılışı :
Makarnayı kırmadan bol tuzlu su ile haşlayın. Üzerinden soğuk su geçirerek süzgeçte suyunu süzün. Kıymayı biraz margarin ve rendelenmiş soğan ile birlikte bir tavada kavurun. 
Süzdüğünüz makarnayı tencereye alıp içine kıyma içini koyup karıştırın. Bu arada fırın tepsisini yağlayın.
Bir yufkayı tepsiye yayın. İçine makarnayı dökün ve üzerini düzeltin. Yumurtaları bir kaba kırarak, çatalla iyice karıştırın. 
Yumurtalara yarım litre sütü, tuzu, karabiberi koyup hepsini makarnaların üzerine gezdirerek dökün.
En üstüne 2 kaşık yağı gezdirin, rendelenmiş kaşar peynirini serpin. İkinci yufkayı da ince parçalar halinde keserek, makarnanın üst kısmına kafes şeklinde dizin.
Tepsiyi fırına koyup, altı üstü pembe renk alana kadar pişirin. Sonra çıkartıp, hafif soğuyunca dilimler halinde keserek servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder