CEVİZLİ PATLICAN TARİFİ
Malzemeler :
4 ADET PATLICAN
1 ÇAY KAŞIĞI KİŞNİŞ
4 DİŞ SARIMSAK
1 SU BARDAĞI CEVİZ
TUZ
1 TATLI KAŞIĞI SAFRAN
Yapılışı :
PATLICANLARI ŞERİT HALİNDE KESELİM VE ŞERİT HALİNDE KESİLMİŞ PATLICANLARI 3 EŞİT PARÇAYA BÖLELİM VE BOL YAĞDA KIZARTALIM PEMBELEŞENE KADAR.CEVİZ,SAFRAN, KURU KİŞNİŞ VE SARIMSAĞI ROBOTTA-YAĞI ÇIKANA DEK-ÇEKELİM .ROBOTTA ÇEKTİĞİMİZ HARCI 2 SU BARDAĞI SICAK SUYLA KARIŞTIRALIM.KIZARTILAN PATLICANLARI BİR TAVAYA ALALIM VE SUYLA KARIŞTIRDIĞIMIZ MALZEMEYİ ÜZERİNE DÖKELİM TUZUNU DA KOYUP KISIK ATEŞTE 5 DAKİKA PİŞİRELİM.. AFİYET OLSUN
Malzemeler :
4 ADET PATLICAN
1 ÇAY KAŞIĞI KİŞNİŞ
4 DİŞ SARIMSAK
1 SU BARDAĞI CEVİZ
TUZ
1 TATLI KAŞIĞI SAFRAN
Yapılışı :
PATLICANLARI ŞERİT HALİNDE KESELİM VE ŞERİT HALİNDE KESİLMİŞ PATLICANLARI 3 EŞİT PARÇAYA BÖLELİM VE BOL YAĞDA KIZARTALIM PEMBELEŞENE KADAR.CEVİZ,SAFRAN, KURU KİŞNİŞ VE SARIMSAĞI ROBOTTA-YAĞI ÇIKANA DEK-ÇEKELİM .ROBOTTA ÇEKTİĞİMİZ HARCI 2 SU BARDAĞI SICAK SUYLA KARIŞTIRALIM.KIZARTILAN PATLICANLARI BİR TAVAYA ALALIM VE SUYLA KARIŞTIRDIĞIMIZ MALZEMEYİ ÜZERİNE DÖKELİM TUZUNU DA KOYUP KISIK ATEŞTE 5 DAKİKA PİŞİRELİM.. AFİYET OLSUN
0 yorum:
Yorum Gönder