CARTLAK KEBABI TARİFİ
Malzemeler :
150 gr. kuzu ciğeri (4 şiş için)
30 gr. ciğer çözü (ciğer yağı)
Yeterince tuz karabiber kimyon, sumak,kırmızı pul biber
Yapılışı :
Ciğer, kuşbaşı büyüklüğünde parçalara ayrılır. Ciğer çözü de aynı büyüklükte parçalara bölünür. Her şişe 1 ciğer,1 çöz,2 ciğer,1 çöz,1 ciğer olacak şekilde saplanır. Şişlere geçirilmiş ciğerler harı geçmiş kömür ateşinde yakmadan çevire çevire pişirilir. Pişerken üzerine hafif tuz, biber, kimyon atılır. Pişen ciğerler tabağa çekilir, üzerine bir miktar karabiber ve sumak atılır.Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder