BİBER DOLMASI TARİFİ
Malzemeler :
yarım kilo kıyma
14-15 adet küçük boy dolmabiber
1 ortaboy soğan
1 çay bardağı pirinç
1 adet domates
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı kimyon
tuz,karabiber
salça
Yapılışı :
Tavada az yağı kızdırıp soğanları kavurun.kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin rengi değişince önce pirinçleri sonra domatesi ekleyip 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin.ocağın altını kapatıp tuz,karabiber,nane ve kimyonu ekleyip bir kenarda ılımaya bırakın.biberleri ayıklayıp yıkayın.hazırladığınız harcı biberlerin içine doldurun ve 1 domates daha keserek üzerlerine kapak yapın.biberleri düzgün bir şekilde tencereye dizin.küçük bir kasede 1 yemek kaşığı salçalı su hazırlayın içine az tuz atın ve biberleri geçmeyecek şekilde tencereye dökün.kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin suyunu çekeceği için ara ara su ilave edin.afiyet olsun
NOT:Biber dolmasının içi kavrulmaz diye polemik yapmayalım ben 2 senedir bu şekilde yapıyorum ve herkes çok çok çok beğeniyor
0 yorum:
Yorum Gönder