KABAKLI KÖFTE TARİFİ

KABAKLI KÖFTE TARİFİ

Malzemeler :
2 adet orta boy kabak
300 gram kıyma
1 dilim bayat ekmek
1 adet küçük boy soğan
8 dal maydanoz
Tuz
Karabiber


Sos için:
1 adet domates
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 diş sarmısak
1 çay kaşığı toz şeker
Yarım çay bardağı su

Yapılışı :
Kabağı yıkadıktan sonra halka şeklinde dilimleyin. Kıyma, ufalanmış ekmek içi, rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi derin bir kapta yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, köfteler hazırlayın. Kabak ve köfteleri ızgara yaptıktan sonra servis tabağına alın. Sos için, kabuğu soyulmuş ve rendelenmiş domatesi zeytinyağında soteleyin. Salça, rendelenmiş sarmısak ve toz şeker ilave edip, karıştırın. Su ekleyip, bir taşım kaynatın ve köftenin üzerine gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder