Malzemeler :
4 adet kabak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet soğan
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 tatlı kaşığı tozşeker
Yarımşar demet maydanoz ve nane
Yarım su bardağı pirinç
2 adet küçük boy domates
Tuz
karabiber
Yeteri kadar sıcak su
Süslemek için:
Limon ve maydanoz
Yapılışı :
Ayıklanmış kabakları ortadan ikiye
kesin. Bir kabak oyacağı ile içlerini
temizleyip kenara alın. Diğer taraftan
zeytinyağını bir tencereye alıp,
yemeklik doğranmış soğan ve dolmalık
fıstığı hafifçe kavurun. Kuşüzümü,
tozşeker, tuz ve karabiberi
ekleyip, karıştırın. Pirinç ve yarım
su bardağı sıcak su ilave ederek, 2-3
dakika kısık ateşte pişirin. Ocağın
altını kapatıp, ince kıyılmış maydanoz
ve naneyi ekleyin. Tencerenin
ağzı kapalı olarak 10 dakika dinlenmeye
bırakın. Daha sonra, hazırladığınız
harcı kabakların içine doldurun.
Her kabağın üzerini dilimlenmiş
domates ile kapatıp, tencereye
dizin. Dolmaların üzerine 2 su bardağı
su ilave edin ve orta ateşte kabaklar
yumuşayana kadar pişirin.
Soğuduktan sonra servis tabağına
alın. Limon dilimi ve maydanozla
süsleyip, servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder