TOYGA ÇORBASI TARİFİ
Malzemeler :
1 su bardağı aşurelik buğday
1 çay bardağı nohut
1 adet yumurta,
2 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı süzme yoğurt
2 çorba kaşığı tereyağı
Yeteri kadar su,
tuz
Üzerine:
1 çorba kaşığı tereyağı
Pulbiber,
nane
Yapılışı :
Buğday ve nohudu ayrı ayrı bir gece öncesinden ıslatın. Daha sonra ikisini aynı tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyip, haşlayın. Bir kasede yumurta, 1 çorba kaşığı un ve süzme yoğurdu çırpın. Nohudun suyundan 1 kepçe alıp, yoğurtlu karışıma katın ve karıştırın. Daha sonra bu karışımı nohuda ekleyin. Tereyağında, kalan 1 çorba kaşığı unu pembeleşene kadar kavurun ve çorbaya ilave edin. 5-10 dakika daha pişirin. En son tuzunu ayarlayın. Diğer taraftan üzeri için erittiğiniz tereyağına pulbiber ekleyin ve çorbanın üzerine gezdirin. Nane serptikten sonra sıcak servis yapın
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder