BULGUR PİLAVI TARİFİ
Malzemeler :
2 su bardağı köy bulguru
(işlenmemiş siyez bulguru)
Yeteri kadar su
150 gram tereyağı, 2 adet soğan
200 gram sivri biber
2 adet büyük boy domates
Tuz
karabiber
pulbiber
Yapılışı :
Bulguru yıkadıktan sonra üzerine çıkacak kadar su ekleyip, 15 dakika bekletin. Daha sonra suyunu süzün
ve bir kenara alın. Bir tencerede tereyağını eritin ve içine kıyılmış soğan, sivri biber ve kabukları doğranıp küp
doğranmış domatesi ilave edin. Tuz, karabiber ve pulbiberini ayarladıktan sonra kısık ateşte 3-4 dakika kavurun. Bulguru ilave edin ve tekrar 2-3 dakika karıştırarak kavurun. Bulgurun üzerini geçecek kadar su ekleyip, pişirin. Suyunu çekince tekrar bir buçuk su bardağı su katın ve pişmeye bırakın. Hafif sulu ve biraz lapa bir kıvam olunca ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder