Zeytinyağlı Brüksellahanası Tarifi
Malzemeler
500 gram brüksellahanası
1 adet soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet halka doğranmış kırmızı biber
2 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı tozşeker
2 adet domates
1 çorba kaşığı pirinç
Yeteri kadar su, tuz
Zeytinyağlı Brüksel lahanası Yapılışı
Brüksel lahanasının baş kısımlarını kesip alın. Diş yapraklarını da çıkardıktan sonra bol suyla yıkayın ve süzün. Yemeklik doğranmış soğan, kırmızı biber ve sarmısağı zeytinyağında kavurun. Tozşeker, kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi ilave edip, kavurmaya devam edin. Brüksellahanası, tuz ve üzerine çıkacak kadar su ekleyip, pişmeye bırakın. Tencereyi ocaktan almaya yakın, yıkanmış pirinci ekleyin ve yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Daha sonra ocaktan alın ve servis tabağına aktarın. Soğuduktan sonra servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder