TAVUKLU SEMİZOTU TARİFİ
Malzemeler :
1 demet semizotunun yaprağı
10 adet kiraz domates
2 adet orta boy soğan
1 adet tavuk göğsü
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, kimyon, pulbiber
Üzeri için:
Malzemeler :
1 demet semizotunun yaprağı
10 adet kiraz domates
2 adet orta boy soğan
1 adet tavuk göğsü
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, kimyon, pulbiber
Üzeri için:
Yarım limonun suyu
3 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz
Yapılışı :
Semiz otunu yıkayıp süzün ve derin bir kaseye alın. Üzerine dörde bölünmüş kiraz domates ve piyazlık doğranmış soğan ilave edip harmanlayın ve servis tabağına alın. Diğer taraftan tavuğu haşlayıp irice didikleyin. Tereyağını bir tavada eritip tavuğu ekleyin. Üzerine karabiber, kimyon, pul biber ve tuz ilave edip soteleyin. Daha sonra semizotunun üzerine ilave edin. Küçük bir kapta limon suyu, zeytinyağı ve tuzu karıştırıp, semizotunun üzerine gezdirdikten sonra servis yapın.
Yapılışı :
Semiz otunu yıkayıp süzün ve derin bir kaseye alın. Üzerine dörde bölünmüş kiraz domates ve piyazlık doğranmış soğan ilave edip harmanlayın ve servis tabağına alın. Diğer taraftan tavuğu haşlayıp irice didikleyin. Tereyağını bir tavada eritip tavuğu ekleyin. Üzerine karabiber, kimyon, pul biber ve tuz ilave edip soteleyin. Daha sonra semizotunun üzerine ilave edin. Küçük bir kapta limon suyu, zeytinyağı ve tuzu karıştırıp, semizotunun üzerine gezdirdikten sonra servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder