Şu Hamurlu Karadutlu Pasta Tarifi
Malzemeler
Hamur için:
2 su bardağı su
100 gram margarin
1 çorba kaşığı tozşeker
2 su bardağı un
4 adet yumurta
Bir tutam tuz
Krema için:
3 çorba kaşığı un
1 su bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı krema
2 su bardağı süt
1 çay kaşığı margarin
Arası için:
200 gram taze karadut
200 gram ceviz
Üzeri için:
Pudraşekeri
Şu Hamurlu Karadutlu Pasta Yapılışı
1 HAMUR için su, margarin, tozşeker ve tuzu tencereye alıp iyice kaynatın. Un ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp, karıştırarak soğutun. Yumurtaları teker teker ilave edip karıştırın. Hamuru 4 eşit parçaya bölüp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kaşıkla yayarak yuvarlak şekilde yerleştirin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında, yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Daha sonra soğumaya bırakın. 2 Krema için un, şeker, nişasta, krema ve sütü tencereye alıp karıştırarak pişirin. Margarin ekleyip ocaktan alın. Çırparak soğutun. Servis tabağına bir kat pasta hamuru yerleştirin. Üzerine krema sürün. Dut ve ceviz serpiştirin. Aynı işlemi 4 kez tekrarlayın. En üste dut ve ceviz yerleştirin. Pudraşekeri serpip servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder