KREPTE HAMSİ TARİFİ

KREPTE HAMSİ TARİFİ

Krep için 
Malzemeler :

3 adet yumurta
1 su bardağı un
Tuz
Yarım çay bardağı sıvıyağ

İç harç için:
250 gram hamsi
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 adet kırmızı biber
2 adet sivri biber
8 adet mantar
2 diş kıyılmış sarmısak
Tuz
Karabiber

Krema sos için:
1 kutu (200 ml) krema
1 adet üçgen krem peynir
1 adet et suyu tableti

Yapılışı :
Öncelikle krep için derin bir kapta yumurta, un, sıvı yağ ve tuzu çırpın. Bu harçtan 1 kepçe alıp, yapışmaz yüzeyli bir tavaya dökün ve tavayı sağa sola sallayıp, dağılmasını sağlayın. Önlü arkalı kızartın ve krep harcı bitene kadar işleme devam edin. İç harç için hamsiyi ayıklayıp, kılçığını çıkarın ve yıkayıp, süzülmesi için süzgece alın. Sıvıyağı bir tavaya alıp içine kıyılmış kırmızı ile sivri biberi koyup, kavurun. Kıyılmış mantar, sarmısak, tuz ve karabiber ekledikten sonra kavurmaya devam edin. En son balığı katın ve 1-2 dakika daha kavurun. Kreplerin içine iç harcı pay edin ve kreplerin her birini 4 parmak genişliğinde sarıp, kiremit güvecin içine yerleştirin. Krema sos için krema, krem peynir ve et suyu tabletini tavaya alın. Kaynamaya başlayınca kreplerin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder