KAHVELİ KURABİYE TARİFİ


KAHVELİ KURABİYE TARİFİ

Malzemeler:
200 gr. tereyağ (oda sıcaklığında),
150 gr. pudra şekeri,
1 yumurta,
2 yemek kaşığı sıvıyağ,
2 tatlı kaşığı granül kahve,
1 tatlı kaşığı kakao,
1 tatlı kaşığı vanilya,
yarım çay bardağı nişasta,
yarım paket kabartma tozu,
aldığı kadar un.

Yapılışı:
Bütün malzemeler karıştırılıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Ceviz büyüklüğünde bezeler yapılır. Bezelere oval şekil verilip tepsiye dizilir. Üzerleri bıçakla çizilip 170 derece fırında 20-25 dakika pişirilir.

0 yorum:

Yorum Gönder