İÇ PİLAVLI TAVUK DOLMA TARİFİ

İç Pilavlı Tavuk Dolma Tarifi
Malzemeler


1 adet bütün tavuk
4 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı yoğurt
Tuz
İç pilav için:
500 gram pirinç
200 gram ciğer
Yeteri kadar su
125 gram tereyağı veya margarin
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 adet soğan
2 çorba kaşığı kuşüzümü
Yarım demet dereotu
Tuz,
kimyon,
karabiber

İç Pilavlı Tavuk Dolma Yapılışı
Tavuğu marine etmek için bir kapta sıvıyağ, salça, yoğurt ve tuzu iyice karıştırın. Tavuğa bu karışımı sürüp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Diğer taraftan iç pilav için pirinci tuzlu ılık suda 15 dakika bekletin. Sonra birkaç kez yıkayıp, suyunu süzün. Tereyağını bir tencereye alın ve dolmalık fıstığı ilave edip, hafif pembeleşene kadar kavurun. Yemeklik doğranmış soğanı ilave edip, 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin. Küp doğranmış ciğeri katın ve 2-3 dakika birlikte kavurun. Kuşüzümü ve pirinci ekleyip, 5 dakika daha kavurun. Daha sonra 4 su bardağı et suyu veya su, tuz, kimyon ve karabiber koyun. Su kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve suyunu çekene kadar pişirin. Piştikten sonra kıyılmış dereotunu katıp, karıştırın ve tencerenin ağzı kapalı olarak 10 dakika demlenmeye bırakın. Bütün tavuğu içine demlenen iç pilav ile doldurun ve önceden ısıtılmış180 derece fırında 5 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder