Domates Soslu Semizotu Bohçaları Tarifi
Malzemeler
Hamuru için:
Bir buçuk su bardağı un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı limon suyu
Aldığı kadar su,
tuz
İç malzemesi için:
Yarım demet semizotunun yaprakları
100 gram kıyma
1 adet soğan,
2 diş sarmısak
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz,
karabiber
Sosu için:
Yarım demet semizotunun yaprakları
2 çorba kaşığı sıvıyağ
3 adet domates,
2 diş sarmısak
1 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tozşeker,
tuz,
karabiber
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Domates Soslu Semizotu Bohçaları Yapılışı
HAMUR için, unu geniş bir kaba alıp ortasını havuz şeklinde açın. Üzerine tuz, yumurta ve limon suyu ekleyip karıştırın. Azar azar su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Üzerine nemli bez örterek 1 saat dinlendirin. Diğer taraftan iç malzeme için semizotu, soğan ve sarmısağı ince kıyın. Kıymayı geniş bir kaba alın. Üzerine semizotu, soğan, sarmısak, zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyip harmanlayın. Sos için semizotunu yıkayıp, yapraklarına ayırın. Sıvıyağı bir tavaya alıp, ince kıyılmış sarmısak ve küp doğranmış domatesi soteleyin. Üzerine semizotu, sirke, tozşeker, tuz ve karabiber ekleyip, semizotunun rengi dönene dek pişirip ocaktan alın. Dinlenen hamuru iki bezeye ayırın. 1 adet bezeyi unlu zeminde mantı hamuru kalınlığında açın. Kıymalı ve semizotlu iç harçtan küçük parçalar alarak aralıklı olarak açtığınız hamurun yarısına koyun. Hamurun diğer yarısını üzerine kapatın. Yıldız şeklinde küçük bir kurabiye kalıbıyla hamurun harçlı kısımlarını kalıbın ortasına getirerek kesin. Kalan bezeyi de aynı şekilde hazırlayın. Kızgın yağda kızartıp, fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın. Daha sonra servis tabağına aktarın. Üzerine semizotlu ve domatesli sos gezdirerek servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder