ÇAĞLALI SARMA TARİFİ

Çağlalı Sarma Tarifi
Malzemeler
500 gram çağla
300 gram asma yaprağı
4 adet soğan
Yarım su bardağı+2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı pirinç
1 çorba kaşığı kavrulmuş
dolmalık fıstık
1 çay kaşığı kuşüzümü
1 çay kaşığı yenibahar
Yarım demet maydanoz
yarım demet dereotu
Yarım limon
Yeteri kadar su
Tuz

Çağlalı Sarma Yapılışı
1 Yemeklik doğranmış soğanı tencereye alıp, üzerini geçmeye cek kadar su ekleyin. Soğan suyunu
çekene dek tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin. Yarım su bardağı zeytinyağı, pirinç ve ikiye bölünüp
çekirdek yatakları çıkarılmış çağlaları ekleyin. 3-5 dakika kavurun. Dolmalık fıstık, kuşüzümü, yenibahar,
kıyılmış maydanoz, dereotu ve yeteri kadar tuz ekleyin. Yarım su bardağı su ilave edip, suyunu çekene dek pişirin. 2 Haşlanmış asma yapraklarını düz bir zemine yayıp, ortalarına harcı pay edin. Yaprakları sarıp, tencereye dizin. Üzerine limon suyu ve sarmaların seviyesine kadar sıcak su ekleyin. Kalan 2 çorba kaşığı zeytinyağını ilave edin. 30 dakika pişirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder