YOĞURTLU ZEYTİNYAĞLI PATLICAN TARİFİ

YOĞURTLU ZEYTİNYAĞLI PATLICAN TARİFİ

Malzemeler :
1 kg patlıcan
1 çay bardağı zeytinyağı
6 diş dövülmüş sarmısak
1 kase yoğurt
Tuz 

Yapılışı :
Patlıcanları alacalı soyup parmak şeklinde doğrayın. Geniş bir kaba alın. Üzerine tuz serpip ezmeden ovalayın. Daha sonra bol su ile 2-3 kez yıkayıp hafifçe sıkın. Geniş bir tencereye zeytinyağını alıp, ılınınca üzerine patlıcanları dizin. Tuzunu ayarlayın. Orta ateşte kapağı kapalı olarak, ara sıra tencereyi sallayarak, patlıcanlar yumuşayana kadar pişirin. Bir servis tabağına alıp soğutun. Sarmısaklı yoğurtla birlikte servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder