TAVUKLU HÜNKAR BEĞENDİ TARİFİ

TAVUKLU HÜNKAR BEĞENDİ TARİFİ

Beğendi için Malzemeler :
4 adet bostan patlıcanı
6 çorba kaşığı tereyağı
1 kahve fincanı un
2 su bardağı süt, tuz

Üzerine:
500 gram kuşbaşı tavuk
1 çorba kaşığı tereyağı
1 diş dövülmüş sarmısak
2 adet domates
4 adet sivri biber
1 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber

Yapılışı :
Patlıcanları ocakta ya da fırında közleyin. Ortadan ikiye bölün ve içlerini kaşık yardımı ile çıkarın. Bir kaseye alıp tahta kaşıkla iyice ezin. Diğer taraftan tereyağını bir tencerede eritin. Unu ilave edip rengi dönene kadar kavurun. Üzerine ılık süt ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Çırpma teli ile karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Daha sonra ezilmiş patlıcanı ekleyip 10 dakika pişirin. Tavuğu geniş bir tavaya alın. Karıştırarak suyunu salıp çekene kadar pişirin.Tereyağı ilave edin. 10 dakika pişirdikten sonra üzerine, sarmısak, küp doğranmış domates ve sivri biber ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Birkaç dakika daha kavurup suyu ekleyin. 20-25 dakika pişirin. Beğendiyi servis tabağına alın. Üzerine tavuğu koyup servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder