PATATESLİ KIYMALI GÜL BÖREK TARİFİ
Malzemeler :
1 kg yufka
7-8 orta boy patates
1 su bardağı dolusu kıyma
2 orta boy kuru soğan
Baharat
tuz
1 çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı süt
Yapılışı :
Patatesler haşlanıp rendelenir .Soğan yemeklik doğranıp yağda kavrulur, kıyma eklenip o da kavrulduktan sonra patates tuz baharat ilave edilip ateşten alınır .
Yufka 4 parçaya bölünür .Süt , yağ karıştırılıp fırça ile yufkaya sürülür . Patates geniş kısmına yayılıp kenarları kıvrılmadan sarılır, kendi etrafında döndürülerek sarılıp tepsiye dizilir üstüne yumurta sarısı yoğurt karışımı sürülür .Susam , çörek otu veya haşhaş serpilip pişirilir .
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder