KONAK KEBABI TARİFİ
Malzemeler :
2 adet bostan patlıcanı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
400 gr kuşbaşı et
2 adet domates
1-2 adet dolmalık biber
1 adet soğan
4 adet orta boy patates
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kırmızı pulbiber
Kızartmak için :
Sıvıyağ
Üzeri İçin:
Kaşar peynir
Yapılışı :
4 adet patatesin kabuklarını soyup, yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşladıktan sonra içine 1 yemek kaşığı tereyağı, tuz ve 1 çay bardağı sütü azar azar ekleyip, püre haline gelinceye kadar ezin.
2 adet patlıcanı alacalı soyup 1,5-2 cm kalınlığında dilimleyin. Patlıcanları tuzlu suda 15 dakika bekletin. Suyunu süzdükten sonra kağıt havlu ile kurulayıp, kızgın yağda önlü arkalı kızartın. Kızaran patlıcanları kağıt havlu üzerinde yağını süzmeye bırakın. Daha sonra fırın tepsisine yada borcama dizin.
Diğer yandan 3 yemek kaşığı zeytinyağı koyulmuş tencereye ince ince doğranmış 1 adet soğanı ilave edip, pembeleşinceye kadar kavurun. Kavurduktan sonra 400 gr kuşbaşı etleri ekleyip, birkaç dakika yüksek ateşte soteleyin. Küp küp doğranmış 2 adet domatesi ve 1-2 adet dolmalık biberi ilave edin. Biraz sıcak su ekleyip, kapağı kapalı olarak kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Etiniz piştikten sonra tuz, karabiber, kimyon ve pulbiber ekleyip, ocaktan alıp, patlıcanların üzerine paylaştırın. Akabinde patates püresini etlerin üzerine güzelce yayın. En son rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin.
200 dereceye ayarlanmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Piştikten sonra fırından çıkartıp, sıcak olarak servis edebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder