KIRIM KEBABI TARİFİ
Malzemeler :
200 gram bonfile
1 adet patlıcan
4 adet orta boy patates
5 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet domates
Tuz, kekik, karabiber, pulbiber
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Yapılışı :
Eti bir parmak kalınlığında uzun şeritler halinde doğrayıp kenara alın. Patlıcanı közleyip, kabuklarını soyduktan sonra bir çatalla ezin. Jülyen (kibrit çöpü şeklinde) doğranmış patatesi sıvıyağ da kızartın. Güveç kabının dibine patlıcanı yerleştirin. Üzerine kızartılmış patates ve çırpılmış yoğurdu koyun. Diğer taraftan bir tavaya tereyağı, et, küp doğranmış domates, tuz, kekik, karabiber ve pulbiberi alın. Et yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Pişen etli karışımı güveçteki yoğurdun üzerine boşaltın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yarım saat pişirin. Sıcak servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder