MUZ SOSLU KEK TARİFİ

MUZ SOSLU KEK TARİFİ

Malzemeler :
3 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Sosu İçin :
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı nişasta
2 muz

Üzeri İçin :
Antep fıstığı veya hindistan cevizi

Yapılışı :
Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.Sırası ile diğer malzemeleri ekliyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz.Yağladığımız kek kalıbına keki döküp önceden 180 derecede ısıttığımız fırına atıyoruz.Sosu için; süt, şeker, nişasta ve ezilmiş muzu bir tencere içinde pişirip kekimizin üzerine döküyoruz. Kekimizi antep fıstığı ile süsleyip servise hazır hale getiriyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder