MUZ SOSLU KEK TARİFİ
Malzemeler :
3 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Sosu İçin :
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı nişasta
2 muz
Üzeri İçin :
Antep fıstığı veya hindistan cevizi
Yapılışı :
Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.Sırası ile diğer malzemeleri ekliyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz.Yağladığımız kek kalıbına keki döküp önceden 180 derecede ısıttığımız fırına atıyoruz.Sosu için; süt, şeker, nişasta ve ezilmiş muzu bir tencere içinde pişirip kekimizin üzerine döküyoruz. Kekimizi antep fıstığı ile süsleyip servise hazır hale getiriyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder