YOĞURTLU DÖVME ÇORBASI TARİFİ

YOĞURTLU DÖVME ÇORBASI TARİFİ

Malzemeler :
2 su bardağı aşurelik buğday (dövme)
Yeteri kadar su
500 gram süzme yoğurt
1 çay kaşığı tereyağı
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı un
Tuz

Üzeri için: 

1 kahve fincanı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pulbiber

Yapılışı :
Aşurelik buğdayın üzerini bir parmak geçecek kadar ılık su ekleyin. Bir gece dinlendirip, ertesi gün suyu ile haşlayın. Ayrı bir yerde yoğurt, tereyağı, yumurta ve unu çırpıp karıştırarak çorbaya ekleyin. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Tuzunu ayarlayıp karıştırın. Naneyi zeytinyağında kızdırıp çorbanın üzerine gezdirin. Pulbiber serpip servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder