YENGEÇ SALATASI TARİFİ

YENGEÇ SALATASI TARİFİ

Malzemeler :
100 gr dondurulmuş yengeç eti
1 göbek salata
5 adet kornişon turşu
1 adet limon
4 adet kiraz domates
1 turp
1 adet salçalık kırmızı biber
1 adet salatalık
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı sirke
Yarım demet roka
Yarım demet maydanoz
Hardal
Toz şeker

Hazırlanışı:
Yengeç etini şeritler halinde doğrayın. Roka ve maydanozu ayıklayın. Göbek salatayı ve kırmızı biberi ince ince doğrayın. Turp ve salatalığı soyup şeritler halinde doğrayın. Turşuları boyuna ikiye kesin. Limonun suyunu sıkın.
Hazırladığınız sebzeleri büyük bir salata kasesine alıp karıştırın. Kiraz domateslerle ya da kızarmış noodle ile tabağın kenarlarını süsleyin. Zeytinyağı, limon suyu, sirke, hardal ve tozşekeri karıştırın. Salatanın üzerine yengeç etlerini dizip sosu gezdirin. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder