BARBUNYALI TAZE FASULYE TARİFİ
Malzemeler :
1 kg taze çalı fasulye
Yarım su bardağı zeytinyağı
2’şer adet soğan ve domates
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı toz şeker
Barbunya için:
Yarım kg taze barbunya
1 çay bardağı zeytinyağı
1’er adet havuç, soğan ve domates
Yarım tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı toz şeker
Yapılışı :
Taze fasulye yemeği için, fasulyeyi temizleyip, tüm malzemeyi tencereye alın. Hiç su koymadan bir buçuk saat pişirin. Bu arada barbunya için, zeytinyağını tencereye alın. Üzerine ince kıyılmış soğanı koyup soteleyin. Küçük doğranmış havucu ve domatesi ekleyip sotelemeye devam edin. Barbunyayı ekleyin. Tuz ve toz şeker katın. İyice yumuşayana dek pişirin. Büyükçe bir servis tabağının kenarına taze fasulyeyi yerleştirip, ortasına barbunyayı koyun. Ilık ya da soğuk servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder