TİRİTLİ KÖFTE TARİFİ
Malzemeler :
1 su bardağı nohut
Yarım kg köftelik bulgur
Yarım kg yağsız kıyma
1 adet yumurta
4 su bardağı su
Yarım kg kemikli et
2 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı salça
Tuz
Yapılışı :
Nohudu bir gece öncesinden ıslatın. Haşladıktan sonra süzün ve bir kenara alın. Bulgur, kıyma, yumurta ve 1 su bardağı suyu iyice yoğurun. Fındık büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun ortasında yuvarlayarak
köfteler hazırlayın. Kemikli eti kalan suda haşlayın. Diğer taraftan halka şeklinde doğranmış soğanı tereyağında kavurun. Salçayı ekleyip 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin. Daha sonra kavurduğunuz malzemeyi kemikli et suyunun içine ilave edip karıştırın. En son nohut ve köfteleri katın. Tuzunu ayarlayın. 5-10 dakika daha pişirdikten sonra servis tabağına alın ve sıcak olarak servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder