TENCERE KEBABI TARİFİ

TENCERE KEBABI TARİFİ

Malzemeler :
►1 kilo kemiksiz dana eti
►1 baş soğan
►2 çorba kaşığı katı yağ
►1 çorba kaşığı un
►1 kaşık sirke tuz
►Karabiber, kekik kırmızı biber


Tencere Kebabı Tarifi:
Kemiksiz dana eti iri kuş başı doğranır, ince doğranmış soğan ve katı yağ ile tencereye alınır ve ateş üzerinde karıştırarak et suyuna bırakıp tekrar çekinceye kadar kavrulur, üzerine serperek un konur biraz daha kavrulur, ve yarım bardak su konarak et pişirilir, aynı yöne karıştırarak sirke, tuz ve baharat konur, suyu boza kıvamına gelince on dakika daha pişirilip ateşten alınır

0 yorum:

Yorum Gönder