TAVUKLU KABAK ÇORBASI TARİFİ

TAVUKLU KABAK ÇORBASI TARİFİ

Malzeme Listesi:
- 1 adet tavuk göğsü.
- 1 adet kabak.
- 1 adet havuç.
- 1 litre tavuk suyu.
- 2-3 dal dereotu.
- 1 çorba kaşığı un.
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı.
- Tuz, karabiber.

Yapılışı:
- Tavuk göğsünü haşlayın, etleri didikleyip bir kenara koyun.
- Havuç ve kabakları küp şeklinde doğrayıp tavuk suyunda haşlayın.
- 1 çorba kaşığı un ile sıvı yağı kavurun.
- Çorbanın suyuyla ılıklaştırıp çorbaya katın.
- Kaynayana kadar karıştırın.
- Arzunuza göre ince kıyılmış dereotu ekleyebilirsiniz, tuzu ve karabiberini serpin.

0 yorum:

Yorum Gönder