TAVUK ETLİ VE PASTIRMALI BÖREKLER TARİFİ
Malzemeler :
2 dilim pastırma
1 patates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kırmızıbiber
6 milföy hamuru
1 parça tavuk göğüs eti (haşlanmış)
3 taze soğan
Tuz
Karabiber
2 yemek kaşığı süt
Hazırlanışı :
Milföy hamurlarını oda sıcaklığında 15 dakika bekletin. Fırını 200 dereceye ayarlayın. Tepsiye yağlı kağıt serin. Patatesin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın ve zeytinyağında soteleyin. Doğranmış biber, soğan ekleyip sotelemeye devam edin. Tavuk etini ve pastırmayı didikleyerek ilave edin. Tuz, karabiber ile tatlandırıp soğumaya bırakın. Tavuklu karışımı hamurların içine paylaştırın. Hamurun kenarlarına süt sürün ve üstte birleştirerek sıkıca kapatın. üzerine fırça ile süt sürün ve fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.
Tavuk etli ve pastırmalı börekler artık hazır, afiyet olsun.

0 yorum:
Yorum Gönder