KUŞ GÖZÜ MANTISI TARİFİ
Malzemeler :
► 2 adet yufka
► 250 gram kıyma
► 1 adet çok ince doğranmış kuru soğan
► Tuz, karabiber
► 1 kahve fincanı sıvı yağ
► 1 kase sarımsaklı yoğurt
► 2 çorba kaşığı tereyağı
► 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
► 1 tatlı kaşığı domates salçası
Kuş Gözü Mantısı Tarifi:
Bir kapta kıyma, kuru soğan, tuz, karabiber, sıvı yağ ve 3 yemek kuş gözü mantısı kaşığı suyu karıştırın. Yufkalardan birini tezgahın üzerine yayın. Kıymalı karışımdan yufkanın her yerine sürün. Rulo sarın. Diğer yufkayada aynı işlemi uygulayın 1 parmak kalınlığında dilimleyin. Tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin. Tereyağı kızdırın. Salca ve kırmızı toz biberi kavurun. Yoğurdun üzerine gezdirin ve servis yapabilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder