KESTANE MANTARI SALATASI TARİFİ
Malzemeler :
250 gram kestane mantarı
Bir buçuk çorba kaşığı zeytinyağı
3 adet arpacık soğan
Yarım tatlı kaşığı kekik
Yarım kırmızı biber
1 adet domates
Bir buçuk çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
Yarım çay kaşığı taze çekilmiş karabiber, tuz
Servis için:
Marul yaprakları
Kestane Mantarı Salatası Yapılışı :
Kestane mantarlarını, zeytinyağını, doğradığınız soğanları ve kekiği sürekli karıştırarak 8-10 dakika soteleyin. Daha sonra tuzunu, biberini ayarlayın. Jülyen doğradığınız kırmızıbiberi, çekirdeklerini çıkarıp doğradığınız domatesi, sirke ve limon suyunu da ekleyerek 3 dakika pişirin. Maydanozu serpip ocaktan alarak ılınmaya bırakın. Daha sonra marul yaprağında servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder