ISLAK KURABİYE TARİFİ

ISLAK KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
125 gr margarın
3 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı toz şeker
K.tozu-vanilya
1 yumurta
2.5-3 su bardağı un


Şerbeti:
3 çay bardağı şeker
3 çay bardağı su
2-3 damla limon


Yapılışı:
Önce şerbeti yapıp dolaba soğuması için bırakıyoruz.kurabiye hamurunu güzelce yoğurup önceden mutlaka ısınmış fırına 160 derecede üstü çatlamaya başlayip pisence firindan cikartiyoruz.kurabiye sıcakken soğuk şerbete batırıp çıkariyoruz.üstünü süsleyip 1 gece dolapta beklettikten sonra servis yapın afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder