(FIRINDA) HAMSİ BUĞULAMA TARİFİ

(FIRINDA) HAMSİ BUĞULAMA TARİFİ

MALZEMELER:
* 1 kg ayıklanmış hamsi 
* 2 orta boy patates 
* 2 orta boy soğan 
* 3 limon


HAZIRLANMASI:
Fırın tepsisini hafif yağlıyoruz üzerine yıkanmış hamsilerimizi serbest olarak yayıyoruz. Fırınımızı 230 dereceye getirip ısıtıyoruz. Patatesleri soyup iri dilimler halinde doğruyoruz. Soğanları halka halka doğruyoruz. Hamsilerin üzerine tuz ekip patates ve soğanları tepsiye diziyoruz. En üste de halka halka kestiğimiz limon dilimlerini yerleştiriyoruz. Limonlarımız çok tazeydi bu nedenle dış kabuklarını ve beyaz yerlerini soyarak kullandık. Aksi takdirde acı bir tat oluyor balıklarda. Kalın kabuklu limonlarda böyle birşey yaşanmıyor. Fırında hamsiyi yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz. Patatesle balığı birbirine pek yakıştıramıyorum, ama fırında balık yaparken patates balığın yağını ve ağırlığını alıyor. Biz patateslerini yemedik. Çünkü 30 dakikada patatesler tam pişmiyor. Eğer patatesleri yemek isterseniz sadece patatesleri tepsiye dizerek fırında 15 dakika kadar pişirin sonra üzerine balıkları ve diğer malzemeleri ekleyin.

0 yorum:

Yorum Gönder