EZOGELİN ÇORBASI TARİFİ
Malzemeler :
1 Tane Soğan
1 Su Bardağı Kırmızı Mercimek
1 Fincan Pirinç
1 Yemek Kaşığı Salça
3 Yemek Kaşığı Un
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
Su
Pulbiber
Nane
Tuz
Tarifi :
Mercimeği yıkayın.Yemeklik doğradığınız soğanı tereyağında salçayla kavurup mercimeği ve pirinci ilave edin.Birkaçkez karıştırdıktan sonra suyunu ilave edip kaynamaya bırakın.Ayrı bir tencerede unu biraz tereyağında kavurup pulbiber nane ve tuzunu ekleyin. Unlu karışımı mercimeğin olduğu tencereye ilave edip karıştırın bir kaç taşım kaynatıp kıtır ekmekle servis edebilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder