ERİŞTELİ İZMİR KÖFTE TARİFİ
Malzemeler
750 gram dana kıyma
1’er adet yumurta ve küçük soğan
4-5 dilim bayat ekmek içi
6-7 dal kıyılmış maydanoz
3-4 adet orta boy patates
2 adet sivri biber
Yarım su bardağı erişte
Tuz, karabiber
Sosu için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı un
2 su bardağı ılık su, tuz
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Erişteli İzmir Köfte Yapılışı
Kıymayı geniş bir kaba alıp üzerine yumurtayı kırın. Soğanı rendenin ince tarafı ile rendeleyin. Ekmek içlerinin kabuklarını alıp suda bekletin ve elinizle sıkarak suyunu süzün. Kıymanın üzerine, soğanı, ekmek içlerini, maydanozu tuz ve karabiberi ilave edip iyice yoğurun. Hamurdan, irice oval köfteler hazırlayın. Patatesleri soyup elma dilimi şeklinde doğrayın. Köfteleri, patatesleri ve biberleri ayrı ayrı kızartıp bir fırın kabına yerleştirin. Ayrı bir yerde tereyağı, salça ve unu birkaç dakika birlikte kavurun. Üzerine suyu katıp, bir-iki taşım kaynatın ve köftelerin üzerine gezdirin. Erişteleri de serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Daha sonra fırından alıp, sıcak olarak servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder