ÇITIR KARNIBAHAR KIZARTMASI TARİFİ

ÇITIR KARNIBAHAR KIZARTMASI TARİFİ

Malzemeler :
1 şişe soda (200 ml.)
2 adet yumurta
1 büyük çay bardağı nişasta
1.5 su bardağı un
Yarım çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı :
Karnıbaharı çiçeklere ayırıp hafifçe haşlayın. Maden sodası ve yumurtayı çırpın.
Diğer malzemeleri de ekleyip çırpın. Koyu boza kıvamında olacak.
Karnıbaharları sodalı harca bulayıp kızgın yağa atıp kızartın.
Düşük ısıda kızartırsanız, çok daha çıtır olacaktır.
İster sade olarak, isterseniz sarmısaklı yoğurt eşliğinde servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder