Köftesi için Malzemeler :
1 su bardağı ince bulgur (simit, esmer değil, sarı bulgur olacak)
1 su bardağı su (ıslatmak için)
Yarım su bardağından bir parmak fazla un
Tuz
( ben bu malzemenin iki katını kullandım )
Diğer malzemeler :
2 adet kabak
1 adet soğan
2 adet biber
3 adet orta boy domates
1 tatlı kaşığı salça (Seviyorsanız daha fazlada olabilir)
Yağ, tuz ve reyhan (Bence reyhan olmazsa olmaz)
Yapılışı :
Bulguru bir bardak soğuk suyla kısır ıslar gibi ıslatın.
1 saat kadar ıslanan bulgura unu ve tuzu ekleyip, az su ilavesiyle özleşene kadar yoğurun.
Bilye büyüklüğünde köfteler hazırlayın.
Diğer tarafta bir tencereye soğanı ve biberi doğrayıp yeteri kadar yağda pembeleştirin.
Domatesleri de ekleyip pişirin.
Küçük doğranmış kabakları da ilave edip 2-3 dakika pişirin.
Tencerenin üçte birine gelecek kadar su ekleyin, tuzunu atıp kaynamaya bırakın.
Kaynayan suya köfteleri ilave edin. Suyu az gelirse kaynar su ekleyin.
Reyhanı da ilave edin. Köfteler havalanınca ( takriben 10 dk. sonra) yemeğin altını kapatın.
Fazla bekletmeden servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder