BULGUR KEBABI (MALATYA KÖFTESİ)

BULGUR KEBABI (MALATYA KÖFTESİ)

MALZEMELER

3 su bardağı bulgur
300 gr.yağsız kıyma
1 orta boy rendelenmiş soğan
2 yemek kaşığı irmik
1 yumurta
Karabiber,tuz

KIZARTMAK İÇİN:
3yumurta
Zeytinyağı

YAPILIŞI: 

Bulguru,kıymayı,irmiği,rende soğanı,karabiber ve tuzu bir yoğurma kabına alın.10 dakika kadar yoğurun, daha sonra içine azar azar su ilave ederek yoğurmaya devam edin.Köfte hamurunuzun iyice özleşmesi ve macun gibi olması gerekir.Yoğurma işleminin sonuna doğru yumurtayı kırıp karışana kadar tekrar yoğurun.Hamurdan 2 ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve avucunuzun içinde bastırarak yassıltın.Kaynamakta olan tuzlu suya köfteleri atın ve köfteler hafif havalanana kadar haşlayın,sudan çıkarıp soğumaya bırakın.Soğuyan köfteleri hafif çırpılmış yumurtaya iki yönlü bulayarak kızgın yağda kızartın.

NOT: Malatya köftesi orta bulgurdan yapılıyor.Orta bulguru büyük şehirlerde bulmak biraz zordur.Daha çok doğu ve güneydoğu illerinde bulunur.Eğer bulamıyorsanız küçük bulgurda kullanabilirsiniz ama içine bir avuçta olsa iri bulgur katmayı ihmal etmeyinki köfteniz diş diş olsun.Denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum

Eğer kıymanız yağsızsa irmik koymanıza gerek yok, yağlı ise irmik veya 2 kaşık un da koyabilirsiniz.

Haşlama suyunu dökmeyin mutlak bir çorba yaparak değerlendirin.

0 yorum:

Yorum Gönder