MALZEMELER
3 su bardağı bulgur
300 gr.yağsız kıyma
1 orta boy rendelenmiş soğan
2 yemek kaşığı irmik
1 yumurta
Karabiber,tuz
KIZARTMAK İÇİN:
3yumurta
Zeytinyağı
YAPILIŞI:
Bulguru,kıymayı,irmiği,ren
NOT: Malatya köftesi orta bulgurdan yapılıyor.Orta bulguru büyük şehirlerde bulmak biraz zordur.Daha çok doğu ve güneydoğu illerinde bulunur.Eğer bulamıyorsanız küçük bulgurda kullanabilirsiniz ama içine bir avuçta olsa iri bulgur katmayı ihmal etmeyinki köfteniz diş diş olsun.Denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum
Eğer kıymanız yağsızsa irmik koymanıza gerek yok, yağlı ise irmik veya 2 kaşık un da koyabilirsiniz.
Haşlama suyunu dökmeyin mutlak bir çorba yaparak değerlendirin.
0 yorum:
Yorum Gönder