BEZELYE ÇORBASI TARİFİ

BEZELYE ÇORBASI TARİFİ

Malzemeler :

1 kg bezelye
6 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı mısır unu
1 adet soğan
2 diş sarmısak
4 dilim fıstıklı jambon, tuz

Yapılışı :
1.Bezelyeyi tencereye alarak suyu ilave edin. İyice haşladıktan sonra püre haline getirin. 1 çorba kaşığı tereyağı, mısır unu ve tuzu ekleyerek bir taşım kaynatın.
2.Soğanı yemeklik doğrayın. Sarmısağı incecik kıyın. Kalan 1 çorba kaşığı tereyağında soğan ve sarmısağı pembeleşene kadar soteleyin. Jambonu jülyen doğrayın. Soğanlı malzemeye ekleyip karıştırın.
3.Çorbayı servis tabağına alın. Üzerine soğanlı jambonu yayın. Sıcak olarak servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder