ALİNAZİK TARİFİ
1 kg bostan patlıcanı
300 gr kıyma
350-400 gr süzme yoğurt
2 adet domates
2-3 adet biber
2 diş sarımsak
tuz ,kırmızı biber
2 yemek kaşığı tereyağı yada zeytinyağı
YAPILIŞI :
Patlıcanları isterse fırında, ister teflon tavada ya da közmatiklerde kolayca közleyebilirsiniz.
Daha sonra bunları iyice soyun ve çok ince olacak şekilde kıyın.
Diğer tarafta süzülmüş yoğurt,dövülmüş sarımsak ve tuzu iyice karıştırın.
Kıymayı tuz ekleyerek iyice kavurun ve kapatmak üzereyken kırmızı pul biberi ilave edin.
Bir tavada yağ ile kıyılmış patlıcanı birkaç dakika karıştırın ve üzerine sarımsaklı yoğurdu ilave edip bir- iki dakika daha karıştırıp kapatın.
Servis tabağına alın ve üzerine kavrulmuş kıymayı döküp etrafını domates ve yeşil biberle süsleyerek servis yapın
0 yorum:
Yorum Gönder