TAVUK ETLİ BUĞDAY ÇORBASI TARİFİ

TAVUK ETLİ BUĞDAY ÇORBASI TARİFİ

Malzemeler :
- 1 Su bardağı Aşurelik Buğday
- 3 Avuç Didilmiş Tavuk Eti
- Yarım Su bardağı Haşlanmış Mısır
- 8 Su bardağı Tavuk Suyu
- Kararında Karabiber, Tuz

Terbiyesi İçin :
- 1 Yemek kaşığı Un
- 1 Su bardağı Yoğurt
- 2 Adet Yumurta

Üzeri İçin :
- 1 Çay kaşığı Kırmızı Toz Biber
- 1 Çay kaşığı Kuru Nane
- 2 Yemek kaşığı Tereyağı

Hazırlanışı :
Buğdayı geceden ıslatın.Ertesi gün biraz yumuşayıncaya kadar haşlayın. Geniş bir tencerede tavuk suyunu kaynatın.Mısırları ve buğdayı ilave ederek pişmeye bırakın. Tavuk etlerini elinizle didin.Kaynayan çorbaya ilave edin.Tuz ve karabiberle baharatlandırın ve biraz daha kaynamaya bırakın. Bu arada yoğurdu,yumurta sarılarını ve unu bir kasede çırparak terbiyeyi hazırlayın.Gerekirse kıvam için bir miktar su ekleyin.Kaynayan çorbadan biraz koyarak ılınmasını sağlayın.Devamlı karıştırarak çorbaya ekleyin. Tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritin.Nane ve kırmızı biberi ekleyip kızdırın.Servis kasesine aldığınız çorbanın üzerine gezdirerek servis edin

0 yorum:

Yorum Gönder